مراحل گزينش :
الف) آزمايش پزشكي عمومي (براي همه رشته ها):
اين آزمايش پزشكي اولين مرحله گزينش بعد از قبولي در آزمون علمي است و براي تمامي رشتهها ميباشد. اين مرحله توسط 9 پزشك بايد تأييد شود. در اين مرحله هر يك از
پزشكها ميتوانند بهطور كلي داوطلب را مردود كنند.
موارد مورد معاينه كه بايد مُهر آنهــــا در برگه داوطلب باشد عبارتند از:
چشم پزشك:
1- تشخيص كور رنگي با استفاده از يك تصوير با رنگهاي مختلف كه بايد عدد وسط آن را تشخيص داد.
2- ديد چشم (علايم چپ، راست، بالا، پايين(
قلب و عروق
گوش حلق و بيني.
اعصاب و روان: بايد بالا تنه لخت باشد دو دست را صاف و رو به جلو نگه داشته و چشم را بست حالا دكتر چند سوال معمولي مي پرسد مثل : اسفند را برعكس بگو ، اگر در اين حالت دستان شـمـــا بلرزد براحتي شما را رد ميكنند و نميتوانيد مراحل را ادامه دهيد.
مغز و اعصا: نگاه كردن به انگشت دكتر در حاليكه در جلوي صورت شما قرار ميگيرد و به جهات مختلف حركت داده ميشود. ايستادن روي يك پا براي چند لحظه، نگه داشتن
دستها رو به جلو و راه رفتن در يك خط براي چند قدم به طوريكه پاها جلوي هم قرار بگيرد.
ارولوژي: اين مرحله همزمان با پوست و ارتوپدي در يك ســـالن انجام ميشود . با وارد شدن در سالن بايد تمام لباسهاي خود را در بياوريد و در يك صف در كنار ديوار بايستيد تا پزشكان شمــا را معاينه كنند . دكتر ارولوژ بايد آلت تناسلي را معاينه كند تا كساني را كه خود ارضايي ميكنند مردود كند.
ارتوپد: اشخاصي كه خيلي لاغر يا چاق هستد، پاهاي پرانتزي داشته و يا هر گونه مشكل در بدن دارند (جاي چاقو ، خالكوبي ، جاي عمل جراحي و . . .) بهراحتي مردود ميشوند.
پوست
دهان و دندان: در اين مرحله اگر چند دندان خراب داشته باشيد اشكالي ندارد ولي براي خلباني وضعيت فرق ميكند كه به موقع توضيح داده خواهد شد.
آزمايش خون و ادرار: اين مرحله، آخرين مرحله آزمايش پزشكي است و كساني به اين مرحله ميرسند كه 10 مرحله فوق را با موفقيت كامل پست سر گذاشته باشند.
ب) تست ورزش براي همه رشتهها:
تست ورزش، اولين مرحله بعد از قبولي در مراحل پزشكي است كه شامل دوي 800 متر در كمتر از سه دقيقه و 10 مرتبه بارفيكس است . البته موارد ذكر شده نمره كامل است و اگر كسي نتواند اين مراحل را به خوبي بگذارند مثلاً اگر دوي آن بيش از سه دقيقه شد و نتوانست 10 بار بارفيكس انجام دهد، به او نمره كامل داده نميشود. در ضمن اين مرحله مردودي ندارد. تنها جايي كه داوطلب به طور كامل مردود ميشود، "تست پزشكي" است ولي براي شركت در تستهاي تخصصي خلباني شكاري و بالگرد بايد در مراحلي كه نمره دارد مثل ورزش نمره بالا كسب كرد.
ج) آزمون كتبي و مصاحبه عقيدتي سياسي(براي همه رشتهها)
بعد از ورزش نوبت به يك آزمون كتبي عقيدن سياسي است كه شامل سوالات مذهبي و ديني است. همچنين مصاحبه عقيدتي سياسي نيز انجام خواهد شد.
د) حفاظت اطلاعات (براي همه رشتهها)
در اين مرحله بايد يك پرسشنامه 20 صفحهاي را بطور كامل و جامع پر كرد كه شامل اطلاعات خود فرد و خانواده درجه يك اوست .بعد از تكميل پرسشنامه مصاحبه آغاز ميشود و مثلاً از شما ميپرسند انگيزه شمــا از آمدن به اين رشته چيست ؟؟ يا اطلاعات سياسي و تحليل جامعه يا اگر در خانواده درجه اول (پدر، مادر، خواهر، برادر، پدربزرگ، مادربزرگ،
خاله، عمو، دايي، عمه) سفر خارج از كشور داشتند و سابقه كيفري يا هر گونه مشكل ديگر بايد به صورت كامل توضيح داد.
در اين مرحله تمـــــــــامي مراحل آزمون (بهجز خلباني شكاري و بالگرد) تمام شده اســــــــت.
داوطلباني كه ميخواهند رشته خلباني را انتخاب كنند بايد متظر بمانند تا نمراتشان كه در مراحل حفاظت اطلاعات، عقيدتي سياسي و ورزش كسب كردهاند اعلام شود تا مشخص شود آيا مجاز به انتخاب رشته خلباني هستند يا خير. البته لازم به ذكر است نمرات به داوطلب اعلام نميشود بلكه فقط مجاز بودن يا نبودن آن اعلام ميشود.
كساني كه مجاز به انتخايت رشته خلباني شدهاند بايد همراه با نمايندگان نيروهاي هوايي به بيمارستان بعثت بروند تا آزمايشهاي تخصصي انجام شود. اين آزمايشها به شرح ذيل است:
-1 دندان: اولين مرحله و يكي از مراحل مهم است بهطوريكه بعد از اين مرحله، معمولاً داوطلبان به يك سوم كاهش مي يابند . در اين مرحله حتي اگه يك دندان خراب يا پركرده داشته باشيد مردود ميشويد. البته يك خرابي بسيار ريز بستگي به نظر پزشك دارد.
-2 اعصاب و روان : بايد بالا تنه لخت باشد دو دست را صاف و رو به جلو نگه داشته و چشم را بسته . حال پزشك چند سوال معمولي مي پرسد مثل همان روز اول ولي باحساسيت و سختگيري بيشتر.
3 -چشم : حتما بايد ديد هر دو چشم 10 از 10 باشد. تعيين ديد نيز با استفاده از دستگاه انجام ميشود. درون اين دستگاه از A تا H نوشته شده است و جلوي هر كدام از اين حروف از 1 تا 6 قرار دارد هر حرفي را كه دكتر گفت شما بايد بگوييد كدام يك از اعداد نوشته شده در جلوي آن حرف برجسته است البته تشخيص اين برجستگي بين 6 گزينه كار سادهاي نيست و خيلي از داوطلبان نميتوانند اين مرحله را پشت سر بگذارند و مردود ميشوند.
همچنين در اين مرحله قطرهاي در چشم ريخته شده و بعد از پنج دقيقه چشم توسط چشم پزشكي معاينه ميشود.
- 6 شنوايي سنجي: در يك اتاق تاريك بايد صداها و جهات آن را تشخيص دهيد.
-7 گوش، حلق، بيني
-8 ارتوپدي:مراحل ارتوپدي، پوست، نورولوژ و جراح ارولوژي پست سر هم و در حالتي كه تمام بدن بايد لخت باشد انجام مي شود (البته در اين مرحله با شورت) كساني كه لاغر يا چاق بوده و يا حالتي در بدن آنها وجود دارد و مشكل خاصي مثل برآمدگي سينه يا هر مشكل ديگر داشته باشند مردود ميشوند.
-9 پوست
-10 نورولوژي
-11 اورولوژي: در اين مرحله تمام بدن بايد لخت باشد تا پزشك بتواند آلت و مقعد داوطلب را معانيه كند .
12 -اسپيرومتري : همان تست تنفس است كه با استفاده از دستگاه انجام شده و حجم تنفسي داوطلب محاسبه ميشود.
13- نوار مغز
14- نوار قلب
15- سي تي اسكن از سر
16- آزمايش خون
17- پزشك داخلي : با در دست داشتن تست اسپيرومتري ، نوار قلب و مغز و جواب آزمايش خون بايد به پزشك داخلي مراجعه كرد تا پزشك داخلي آزمايشها را توسط پزشكان متخصص تأييد كند.
بعد از تأئيد نهايي كار به اتمام ميرسد و بايد منتظر جواب نهايي ماند كه بستگي به ظرفيت دارد. يعني با قبولي در مراحل مختلف و با اينكه فرد صلاحيت ورود به دانشگاه خلباني را دارد ولي اگر ظرفيت پر شده باشد مجبور مي شود در رشتههاي ديگر مثل ناوبري (كمك خلبان) يا مراقبت پرواز تحصيل كند.
امـــــــــــــــــــا بعد از قبول شدن نهايي . . .
از آنجايي كه تمامي داوطلبان ورود به دانشگاههاي افسري بايد دوره آزموشي نظامي را بگذرانند و بعد از آن شروع به تحصيل كنند، قبول شدگان نهايي در محلي كه از طريق مراجع مربوطه اطلاع داده ميشود براي گذراندن اين دوره اقدام ميكنند.
اين دوره نظامي شرايط خاص خودش را دارد و فرد داوطلب زندگي در شرايط سخت را به مدت دو ماه تجربه ميكند. بعد از اتمام دوره نيز، داوطلبين در محضر فرمانده مظم كل قوا و قرآن كريم سوگند يا كرده و سردوشي ميگيرند.
دوره رزم مقدماتي در نيروي هوايي با حضور دانشجويان هر چهار دانشگاه ارتش و تحت نظارت مستقيم ستاد ارتش جمهوري اسلامي ايران به مدت 12 هفته يعني سه ماه طول ميكشد كه دو ماه از آن در مركز آموزش تكاور نيروي زميني ارتش و يك ماه آخر كه فقط تمرين مراسم سردوشي ميباشد، دانشجويان در دانشگاههاي مربوط به خودشان مستقر خواهند بود. پس از دريافت سردوشي نيز تحصيل در دانشگاه هوايي شهيد ستاري آغاز
ميشود.
اين دانشگاه در سال 1368 به همت امير سرلشكر خلبان شهيد منصور ستاري در نزديكي مهرآباد و پايگاه هوايي يكم تأسيس شد.
رشتهها و دانشكدههاي موجود :
* دانشكده پرواز: اين دانشكده به دو گروه خلباني ناوبري و گروه مراقبت پرواز تقسيم
ميشود و سه رشته خلباني، مراقبت پرواز و ناوبري را پوشش ميدهد.
* دانشكده مديريت: اين دانشكده مربوط به رشتههاي مديريت دولتي و مديريت بازرگاني است.
* دانشكده تكنولوژي فرماندهي و كنترل هوايي: عنوان كلي رشتههاي اين دانشكده كه در سالهاي دور به آن دانشكده پدافند نيز ميگفتند ، تكنولوژي فرماندهي و كنترل هوايي است اما سه گرايش دارد كه ترتيب اهميت و ارشديت عبارتند از:
الف ) كنترل شكاري ***
ب ) عمليات موشك **
ج) اطلاعات عمليات *
* دانشكده هوافضا: در اين دانشكده، افسران تعمير و نگهداري هواپيما و هوافضا تربيت
ميشوند.
* دانشكده برق: اين دانشكده رشته برق با دو گرايش قدرت و مخابرات را پوشش ميدهد.
* دانشكده علوم پايه: در اين دانشكده دروس عمومي رشتههاي مهندسي نظير انواع
فيزيك، رياضي، آزمايشگاها ، معادلات ديفرانسيل و ... تدريس ميشود.
*دانشكده معارف اسلامي: در اين دانشكده دروسي عمومي مصوب گروه معارف نظير انديشه اسلامي 1 و 2 ، ريشههاي انقلاب، اخلاقي اسلامي و ... تدريس ميشود.
* دانشكده زبانهاي خارجه: در اين دانشكده دروس عمومي و اختصاصي زبان هر رشته تدريس ميگردد.
امكانات:
در طول تحصيل دانشجويان دانشگاه به صورت شبانهروزي هستند و كمك هزينه تحصيلي هم دريافت مي كنند و ميتوانند از امكانات موجود از جمله : سالن سينما، اينترنت، استخر شنا، باشگاه بدنسازي، زمين چمن و ... استفاده كنند.
در محيط دانشگاه هر دانشجو بايد به شيوه عمومي مصوب ارتش به دانشجوي ارشدتر احترام بگذارد كه سرپيچي يا سستي در چنين مسائل همواره شخص ارشدتر را در موضع غالب قرار داره و به ضرر پايين دست تمام خواهد شد.
اما تمام اين زحمتها و خستگيها با اولين "تيك.آف" به فراموشي سپرده ميشود.
سردبير سرويس خبري نهاجا: كوروش بوستاني
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.